EVS-SPC Smart Protocol Converter

EVS-SPC

Tidigare i år introducerade vi vår EVS Signal Interface Converter (EVS-SIC) som nästa produkt i en serie av nyaheter med fokus på att öka livslängd och kompabilitet i existerande system. Vi har nu slagit samman funktionaliteten i EVS-SIC med vår ZIOX-Host Controller samt introducerat fler funktionen samtidigt som vi ändrat namn till EVS-SPC.

Nuvarande funktioner:
– Tangentbordsemulering
– Seriell datakonvertering
– Logikkontroller
– ZIOX Host Controller

Ett vanligt fall vi ofta träffar på hos våra kunder är när de vill upddatera sitt system med vår EVS138 läsare mendan de behåller sina gamla Baumer EVS128 eller EVS134 kameror. Vår EVS138 reader kommunicerar via ett 115.200 kbit/s interface, medan Baumers kamera sänder data med 12.000 kbit/s. Genom att ansluta vår EVS-SPC mellen enheterna, konverteras signalen osynligt.

Vår Smart Protocol Converter är försed med standard RS232 interface både på in- och utgång och överföringshastigheten på båda portarna kan väljas individuellt mellan 1.200 till 115.200 kbit/s. Paritet och/eller Stopbitarkan också konverteras.

EVS-SPC kan även användas som logikkontroller, dvs enheten kan programmeras med en databas av ID-nummer som sedan kan användas för verifikation av godkänd lösning, eller för kontroll av annan ansluten enhet.

Vi har även integrerat funktionerna från vår ZIOX Host converter coni EVS-SPC för att underlätta kommunikationen mellan huvudsystem med äldre protokoll och våra enheter, i detta fallet Baumer Ident ZIOX16 systemet.

EVS-SPC kan både agera som polling device i det nya systemet och samtidigt konvertera värdens protokoll och meddelande till ZIOX16, volket betyder att kunden kan ansluta vårt nya IDEAL134,2 system mer eller mindre direkt i ett äldre system.

EVS-SPC har också en mjukvarustyrd 5V/1A spänningsutgång på serieportens pin 9.

Genom att ansluta USBporten till era gaffeltruckar, kan EVS-SPC agera som tangentbordsemulator istället för protokollomvandlare. Detta betyder att en läsenhets utsignal efter anslutning till EVS-SPC kan anmslutas till en gaffeltrucks terminal på samma sätt som om det skrevs in via ett tangentbord.

Notera att Tangentbordsemuleringen i dagsläget INTE kan användas samtidigt som de andra funktionerna.

IdentSystem AB reserverar sig rätten att ändra ovanstående information utan förvarning. Se produktsidan i webshopen för detaljer om ingående tillbehör.